Cod Rutier 2019. Nou examen medical obligatoriu!

Cod Rutier 2019. Nou examen medical obligatoriu!

Șoferii care nu vor reuși să treacă noul examen medical obligatoriu vor fi declarați inapți în a conduce un autovehicul. De asemenea, este vorba despre un proiect de lege publicat recent pe pagina Ministerului Sănătății. A fost anunțat că persoanele care își doresc să devină șoferi profesioniști sunt nevoiți să facă un control pneumologic.

Acest consult de specialitate ajută la identificarea riscului de apnee în somn și se realizează doar pentru cei care își doresc să devină șoferi pentru categoria II. Dacă este declarat apt, candidatul va putea să conducă autovehiculul. În caz contrar, nu va mai avea voie să conducă vreun alt autovehicul.

Noua legislație mai prevede și că fișa medicală pentru obținerea permisului să conțină și următoarele examene de spepcialitate la: medicină internă, ortopedie, traumatologie, neurologie și psihiatrie, otorinolaringologie și oftalmologie. Românii care își doresc să devină șoferi pentru categoria II, C.,C.E.,C.1,C1E,D,DE,D1E, Tr, Tv, trebuie să își facă examenul special de pneumologie.

De asemenea, valabilitatea examenului medical a crescut de la 6 luni, la un an, în cazul tuturor categoriilor de obținere a permisului de conducere.

Viitorii șoferi români trebuie să mai știe și că dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice este acordat în baza unui examen ce include o probă teoretică, dar și una practic. Potrivit legislației în vigoare, cei care își doresc să obțină permisul auto trebuie să urmeze și cursuri de pregătire practică, în cadrul unei școli de șoferi.

ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*