Veniturile românilor au crescut doar în statistici

Veniturile românilor au crescut doar în statistici

Institutul Naţional de Statistică a anunțat că, veniturile unei familii au crescut cu 600 de lei pe lună, în medie, faţă de anul trecut. Realitatea stă însă puţin altfel: oamenii nu rămân cu mare lucru de pe urma acestei majorări, pentru că şi cheltuielile au crescut cu 500 de lei faţă de anul trecut. Practic, jumătate din buget se duce pe facturi şi pe mâncare, cu 15% mai mult față de media europeană.

Cele mai importante cheltuieli din buget sunt cele de consum: mâncare sau facturi. Dacă în cazul europenilor, banii se duc pe mobilă sau mese la restaurant, în România sunt cheltuieli mai mari pe tutun, alcool sau pe abonamentele de telefonie şi internet, potrivit stirileprotv.ro.

În vara lui 2018, o familie din România cheltuia 770 de lei lunar pe mâncare. Anul acesta, suma a crescut la 824 de lei. Facturile s-au majorat şi ele, la fel preţul hainelor şi transportul. O parte dintre aceste majorări sunt cauzate de inflaţie, potrivit datelor INS. De doi ani şi jumătate, România are inflaţie anuală medie de 4%, luna de lună. Economiştii prevăd că majorările de preţuri vor continua şi în această toamnă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*