Ludovic Orban a fost desemnat să formeze noul guvern

Ludovic Orban a fost desemnat să formeze noul guvern

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, la Palatul Cotroceni, în urma consultării cu partidele parlamentare, că îl desemnează pe președintele PNL, Ludovic Orban, să formeze noul guvern după demiterea prin moțiune de cenzură a Guvernului Viorica Dăncilă.

„Acum puține zile a trecut moțiunea de cenzură și a trecut și guvernul pesedist. Și e foarte bine așa pentru că PSD, din 2017 încoace a avut 3 guverne care au dăunat grav României. PSD a inhibat efectiv dezvoltarea României și ne-a ținut pe toți pe loc. Acest lucru a fost constatat până la urma de toate partidele din opoziție. În acest fel a fost posibilă moțiunea de cenzură care a fost un real succes pentru opoziție. După consultările cu partidele am tras concluzia că se conturează un Guvern în jurul PNL-ului. Guvernul instalat în zilele următoare va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Personal cred că alegerile anticipate sunt o soluție foarte bună, dar nu acum, cu guvernul Dăncilă interimar. Fiecare zi cu acest guvern eșuat e o zi pierdută pentru România. Am decis să desemnez următorul premier în persoana lui Ludovic Orban”

Candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile, votul de încredere al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului.

Programul și lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaților și de Senat, în ședința comuna. Parlamentul acorda încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor (233 de voturi).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*