Burse individuale prin programul național „Tinere Talente”

Burse individuale prin programul național „Tinere Talente”

„Tinere Talente” este un program național, organizat de Fundația Regală Margareta a României, care susține și promovează tineri artiști talentați, din familii cu venituri mici, care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și dezvolta potențialul și a-și exprima talentul.

Tinerii primesc burse individuale de până la 2.000 de euro pentru dezvoltare artistică, pe perioada unui an calendaristic. În plus, au posibilitatea de a participa la concursuri naționale și internaționale, masterclass și ateliere, de a achiziționa instrumente și materiale de lucru. Totodată, tinerii au ocazia să se întâlnească cu mentori – artiști de renume și personalități recunoscute în domeniul artistic. Mai multe detalii despre program sunt disponibile la adresa www.tineretalente.org.

În această săptămână, Fundația Regală Margareta a României organizează o masă rotundă cu tema „Oportunități de dezvoltare oferite elevilor și studenților din învățământul vocațional”, la care au fost invitați directori ai liceelor, universităților, institutelor culturale și instituțiilor de cultură din Cluj-Napoca. Consultarea are ca scop identificarea nevoilor tinerilor artiști vizuali și muzicieni aflați la început de drum și a soluțiilor pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul. Este vizată și promovarea burselor oferite de Fundație pentru elevii și studenții instituțiilor de învățământ vocațional din Cluj-Napoca.

De asemenea, la A+ Gallery din cadrul Centrului de Interes, artiștii plastici Valentin Ionescu și Andrei Ciurdărescu vor susține un mentorat pentru bursierii „Tinere Talente”.

Selecţia naţională a bursierilor

În noiembrie, Fundația Regală Margareta a României va organiza o selecție națională, adresată tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, care studiază la liceele și universitățile de muzică și arte din toată țara. În urma evaluării, 30 de tineri artiști vor deveni bursieri ai programului „Tinere Talente”, editia 2020, și vor beneficia de un program de mentorat și promovare pe parcursul unui an.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*