Valoarea tichetelor de creșă se majorează, cu zece lei

Valoarea tichetelor de creșă se majorează, cu zece lei

Începând din această lună, valoarea tichetelor de creșă se majorează, cu zece lei, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. Tichetele de creșă sunt bilete de valoare acordate salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului cu vârsta de până la doi ani și de indemnizația aferentă.

Concret, în semestrul II al acestui an, suma acordată ca tichet de creșă se majorează cu zece lei, respectiv de la 450 de lei, cât era anterior, la 460 de lei. Majorarea se aplică din această lună, valoarea stabilită prin acest act normativ urmând să se aplice până în luna martie 2020.

Potrivit Legii nr. 165/2018, tichetele de creșă reprezintă bilete de valoare care se acordă, în fiecare lună, salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) și de indemnizația aferentă.

Aceste tichete pot fi utilizate doar pentru plata taxelor la creșa unde este înscris copilul și se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui și pe baza livretului de familie. De aceste tichete de creșă nu pot beneficia asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgenţă.

Tichetele de creșă se pot cumula cu alocația de stat pentru copii și cu stimulentul de inserție, ajutor financiar ce se acordă părinților care revin la lucru înainte de terminarea concediului pentru creșterea copilului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*