Concert REQUIEM AETERNAM de Luminație, la Cluj

Concert REQUIEM AETERNAM de Luminație, la Cluj

Vineri, 1 noiembrie 2019, de la ora 18,00, va avea loc un concert, devenit deja tradiție de Luminație, în Cimitirul Central/Házsongárd din Cluj-Napoca.

Organizat pentru al cincilea an consecutiv de către Scena Urbană, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca, spectacolul de anul acesta, ”Requiem aeternam” este parte din seria de evenimente numite ”Lacrimosa” și este susținut de Claudiopolis Youth Orchestra (compusă în bună parte din membri ai Filarmonicii de Stat Transilvania), sub bagheta dirijorului Vlad Eniu și regizat de Ina Hudea.

”Requiem Aeternam este un spectacol de comemorare a sufletelor celor dragi nouă, care au părăsit această lume. Este o rugăciune pe care o facem an de an în această zi, un omagiu muzical și sufletesc pentru toți cei care ne veghează din ceruri. Ne dorim să fie, în același timp, și o alinare pentru cei nemângâiați: Dumnezeu să odihnească sufletele celor plecați, iar nouă să ne dea puterea de a merge mai departe, de a iubi și a da viață!”, spune Ina Hudea, profesor al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” și regizorul spectacolului Requiem Aeternam.

Evenimentul va fi continuat, a doua zi, sâmbătă, 2 noiembrie 2019, de la ora 11.00, cu tururi ghidate în Cimitirul Central, susţinute de istoricul prof. Vladimir-Alexandru Bogosavlievici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*