BEC: Trei exit-poll-uri la alegerile prezidențiale

BEC: Trei exit-poll-uri la alegerile prezidențiale

Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat trei institute pentru efectuarea de sondaje la ieşirea de la urne la alegerile prezidenţiale, la nivel naţional.

Potrivit BEC, au fost acreditate să facă exit-poll-urile, atât în 10 noiembrie, cât şi în 24 noiembrie: Centrul de Sociologie Urbană şi Regională CURS, Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie – IRES şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, scrie Agerpres.

Operatorii de sondaj au acces în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, în intervalul orar 7.00 – 21.00, dar nu în interiorul secţiilor, se arată în deciziile BEC. Totodată, aceştia au obligaţia de a nu tulbura ordinea şi liniştea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc în 10 noiembrie, iar cel de-al doilea – în 24 noiembrie. Românii din străinătate vor avea la dispoziție câte trei zile pentru a vota – între 8 și 10 noiembrie, respectiv între 22 și 24 noiembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*