Veste proastă pentru dejeni: nu pot scapă de traficul greu

Veste proastă pentru dejeni: nu pot scapă de traficul greu

Licitația pentru centura ocolitoare a municipiului Dej a fost anulată, precizează ministerul Transporturilor într-un răspuns la o interpelare a unui parlamentar clujean. În documentul menționat se arată că motivul care a stat la baza anulării procedurii de atribuire a „Licitației pentru centura de ocolire a municipiului Dej” constă în faptul că a fost depusă o singură ofertă iar aceasta a fost declarată neadmisibilă.

Oficialii de la Transporturi menționează că centura municipiului Dej nu este cuprinsă în Master Planul General de Transport, însă cu toate acestea există soluție pentru scoaterea traficului urban și periurban din oraș.

„În cadrul Master Planului General de Transport este prevăzut Drumul Expres: Someș Expres. Pentru acest obiectiv a fost devansată promovarea procedurii de achiziție publică pentru „Elaborare Studiu de fezabilitate Drum de mare viteză Baia Mare-Suceava: Lot 1 Baia mare-Bistrița, Lot 2 Bistrița-Vatra Dornei și Lot 3 Vatra Dornei-Suceava. Procedura este în derulare, aflându-se în faza de verificare la Agenția Națională de Achiziții Publice”, arată Ministerul Transporturilor, care subliniază că traseul acestui drume expres se află în vecinătatea municipiului Dej pe direcția N-NE având și funcțiune de ocolire a acestui municipiu precum și a celorlalte municipii în proximitatea cărora se va desfășura traseul, preluând traficul de tranzit și periurban care în prezent traversează localitățile.

Centura Ocolitoare a Dejului a fost scoasă la licitație la începutul acestui an și urma ca execuția lucrării să se realizeze în 24 de luni de la data atribuirii contractului. Structura și lucrările de drum au vizat două noduri rutiere, cinci pasaje și patru poduri din care cel mai important este râul Someș.

Valoarea estimată a contractului a fost de 104.525.520 lei fără TVA (22 milioane euro), din care valoarea lucrărilor este de 103.746.057 lei fără TVA, iar valoarea serviciilor de proiectare era de 779.463 lei fără TVA.

sursa: http://ziarulfaclia.ro/veste-proasta-pentru-dejeni-nu-pot-scapa-de-traficul-greu/

foto:news.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*