Candidata PSD la prezidențiale, în campanie prin județul Cluj                Cluj

Candidata PSD la prezidențiale, în campanie prin județul Cluj Cluj

Viorica Dăncilă a participat la prima activitate electorală din această campanie la care accesul s-a făcut pe bază de brăţară. La intrarea în sala celui mai mare cinematograf din oraş au fost puşi „paznici” care au verificat fiecare persoană. Jurnaliştii au fost, de asemenea, interzişi. Candidata la preşedinţie a PSD nu a scăpat însă de huidueli la ieşirea de la eveniment.

Candidata PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă a făcut, marţi, o vizită electorală la Cluj, care a cuprins o baie de mulţime în piaţa din Dej, o întâlnire cu fermierii din Sănduleşti, o vizită la un cămin de vârstnici din Cluj-Napoca şi o întâlnire cu simpatizanţii la cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca. Acţiunea s-a desfăşurată fără incidente până spre seară, când un grup de protestatari au huiduit-o, intrând astfel în conflict cu simpatizanţii social-democraţi. Momentul culminant al zilei a fost întâlnirea de la cel mai mare cinematograf din Cluj-Napoca, care marchează şi o premieră în această campanie: accesul s-a făcut doar pe bază de brăţară albă primită de la partid. Sute de simpatizanţi aduşi cu autocare au intrat în incinta clădirii după ce au fost verificaţi de un paznic. Cine nu a avut brăţară nu a intrat. Reprezentanţii presei au avut, de asemenea, accesul interzis. Uşa de la sala de cinema a fost închisă cu cheia mai bine de 2 ore, începând de la ora 17.00. Un bărbat a fost pus la intrare pentru a opri persoanele „neautorizate”.

În condiţiile în care presa a avut accesul interzis, singurele relatări despre cele discutate la întâlnire au fost prezentate pe siteu-ul Ziar de Cluj, care aparţine preşedintelui PSD Cluj, Liviu Alexa. Doar discursul patronului a fost prezentat însoţit de un clip video, la ceilalţi vorbitori, inclusiv Viorica Dăncilă, au fost publicate stenograme.

La ieşirea de la eveniment un grup de circa 15 protestatari au huiduit-o pe Dăncilă: ”PSD, Ciuma Roşie!”, ”Hoţii!”, ”Aici este Clujul!”, ”Justiţie, nu corupţie!”. Simpatizanţii PSD au scandat la rândul lor – „PSD, PSD, PSD!” – încercând să-i acopere pe protestatari. „Nervozitatea a atins cote maxime, iar simpatizanţii partidului roşu au ripostat prin înjurături şi la un moment dat au început să se îndrepte ameninţător, bătând din palme şi strigând “PSD, PSD, PSD” spre micul grup de clujeni format din 15 oameni, care continuau să strige împotriva PSD şi a Vioricăi Dăncilă. Printre cei care au incercat să îi intimideze pe protestatari se numără primarii Cristian Matei (primarul din Turda), Lucia Suciu (primăriţa din Chinteni) sau presedintele interimar PSD Cluj, Liviu Alexa, extrem de mândri şi cu zâmbetul pe buze în timp ce apladau frenetic şi strigat “PSD, PSD, PSD”. Lucrurile au fost aproape să degenereze într-o bătaie generală iscată de simpatizanţii PSD, dacă nu ar fi intervenit jandarmii şi secretarul general al PSD Cluj, Mihai Mocanu. Au avut loc şi câteva îmbrânceli”, relatează eclujeanul.ro.

Citeste mai mult: adev.ro/q05n2w

foto: Z. Oprișan

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*