„Luna Creativă” și la Dej

„Luna Creativă” și la Dej

“Luna Creativă”, un proiect de educație non-formală pentru adolescenți realizat de ONG-ul Create.Act.Enjoy, le oferă elevilor din cinci sate sau orașe mici din județul Cluj șansa de a-și dezvolta abilități care le vor fi utile, mai ales dacă își vor continua studiile într-un oraș mare. Teatru & improvizație, economie, fotografie, gândire critică, film și educație civică sunt domeniile celor 20 de ateliere care le sunt oferite gratuit elevilor de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej, Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla, Școala Gimnazială „George Barițiu” din Jucu de Sus, Școala Gimnazială Aluniș și Școala Gimnazială Mintiu Gherlii.

Potrivit organizatorilor, până acum s-au desfășurat opt ateliere, la care au participat grupe de 15-20 de adolescenți, însoțiți de profesori. „Am fost foarte surprins, la primul meu atelier cu elevi din Gherla, de implicarea lor. Am analizat împreună imagini, apoi am făcut fotografii și le-am editat, iar faptul că ei au fost atât de intuitivi și naturali, în tot procesul, m-a uimit efectiv. Fără nicio exagerare, în timpul atelierului mi-am dat seama că lucram deja cu niște posibili viitori fotografi”, a declarat Bogdan Botaș, doctorand UBB și membru Create.Act.Enjoy, trainer atelier de fotografie.

“Luna Creativă” se va încheia în 26 noiembrie cu Întâlniri Creative, eveniment la care adolescenții de la cele cinci școli partenere vor putea discuta liber cu profesioniști din domenii creative, care fac meserii foarte interesante, însă mai puțin cunoscute. La fel ca și la edițiile precedente, Luna Creativă stimulează o dezbatere despre #adolescență prin afișele interactive răspândite prin Cluj și la școlile implicate în proiect.

« În fiecare an Clujul atrage mii de tineri care se alătură populației ca studenți sau chiar ca elevi de liceu. Pentru cei care au fost cândva astfel de tineri, veniți în cel mai efervescent oraș al Transilvaniei din sate sau orășele, amintirile din perioada de adaptare rămân mereu vii. Cei din echipa Create.Act.Enjoy fac parte din această categorie de clujeni – aceia veniți din localități unde viața socială și culturală e redusă la câteva activități anuale, iar oportunitățile de dezvoltare personală pentru adolescenți sunt rare. Luna Creativă din acest an se desfășoară până în 26 noiembrie și a fost creată special pentru adolescenții din medii unde accesul la cultură și educație non-formală este o provocare. Trainerii de ateliere sunt profesioniști cu experiență în lucrul cu grupe de adolescenți și fac parte din Create.Act.Enjoy sau din Asociația Forum Apulum, partener din Alba-Iulia, specializat pe activități civice », au precizat reprezentanţii proiectului.

„Luna Creativă” este un proiect care promovează rolul educației non-formale în dezvoltarea abilităților de care au nevoie tinerii.

sursa: ziarulfaclia.ro
detalii și foto: https://www.facebook.com/Create.Act.Enjoy/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*