Controale ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală

Controale ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală

În luna octombrie au avut loc controale la nivel național ale Autorității Naționale sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală. Urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 117 amenzi în cuantum de 494.600 de lei.

Inspectorii ANSVA au efectuat 10.481 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

În județul Cluj, în urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de neconformităţi cum ar fi depozitarea necorespunzătoare și lipsa igienei. Drept urmare, au fost aplicate amenzi în valoare de 41.200 de lei.

„De asemenea în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate”, se precizează în informarea emisă de oficialii ANSVSA.

http://www.ansvsa.ro/blog/controale-ansvsa-in-sectorul-produselor-alimentare-de-origine-nonanimala-octombrie-2019/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*