Începând de astăzi, vom avea din nou carduri europene de sănătate

Începând de astăzi, vom avea din nou carduri europene de sănătate

Tipărirea şi distribuţia de carduri europene de sănătate vor fi reluate începând de vineri, 15 noiembrie 2019.

Anunțul a fost făcut astăzi de reprezentanții Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Ei au mai precizat că în acest sens a fost semnat un acord-cadru pentru o perioadă de trei ani.
Conform aceleiași surse, cardul acoperă doar serviciile medicale obţinute de la furnizorii care fac parte din sistemul de securitate socială din ţara respectivă. Pentru anumite servicii este posibil să fie necesară co-plata, chiar dacă în România aceleaşi servicii sunt decontate integral.

CNAS informează că acest card se eliberează la solicitarea asiguratului, care va depune o cerere-tip la sediul Casei de asigurări de sănătate în evidenţa căreia se află.

În termen de şapte zile de la depunerea solicitării, cardul va fi primit de asigurat la adresa de domiciliu, prin servicii poştale. Perioada de valabilitate a cardului european de asigurări de sănătate este de doi ani de la data emiterii.

Cardul european de asigurat confera dreptul de a beneficia de asistenta medicala necesara in cursul unei sederi temporare intr-un stat membru al UE, dar nu acopera situatia in care asiguratul se deplaseaza intr-un stat membru UE in scopul de a beneficia de tratament medical pentru afectiuni preexistente deplasarii.

Serviciile medicale acordate in statele membre UE, in baza cardului, sunt cele prevazute de legislatia fiecarui stat si nu trebuie sa depaseasca ceea ce este necesar din punct de vedere medical in timpul sederii temporare.

Pentru informatii privind serviciile de care beneficiezi in baza Cardului European pe teritoriul UE/SEE, acceseaza aici:http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1021&langId=en&intPageId=1751

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*