MAI a decis desecretizarea raportului privind 10 august 2018

MAI a decis desecretizarea raportului privind 10 august 2018

Documentul a fost pus la dispoziția DIICOT care are în desfășurare o anchetă penală privind evenimentele din vara anului trecut. Raportul este desecretizat, însă nu poate fi făcut public înainte de a fi încheiată ancheta.

Decizia aparține DIICOT, după cum a precizat ministrul de interne, Marcel Vela, într-o declarație de presă:

Marcel Vela: Ministerul Afacerilor Interne a decis, conform legii, această declasificare. Mulțumesc instituțiilor care au fost operative în emiterea avizelor pentru declasificare. Tot astăzi am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde, așa cum știți, există un dosar penal. DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport declasificat, un raport care poate fi acum folosit în ancheta penală.

Potrivit raportului, Carmen Dan ar fi preluat comanda de la Nucu Marin, secretar de stat în MAI la acea dată. Aceasta i-a dat ordine directe lui Mihai Valeriu, subsecretar de stat, care ar fi ținut în permanență legătura cu Liviu Dragnea. Fostul președinte al PSD ar fi vorbit, în același timp, și cu liderii huliganilor infiltrați printre protestatarii din Piața Victoriei.

În momentul în care noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost întrebat dacă Mihai Valeriu mai lucrează în MAI, acesta a răspuns că nu îl cunoaște personal.

Marcel Vela a refuzat să ofere orice detaliu din dosar, a ţinut însă să precizeze că instituțiile implicate în intervenția de la 10 august, inclusiv Jandarmeria, au fost de acord cu desecretizarea.

sursa: playtech.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*