Rezidențiat: aproape 5.000 de posturi pe trei domenii de pregătire

Rezidențiat: aproape 5.000 de posturi pe trei domenii de pregătire

Ministerul Sănătăţii organizează, pe 8 decembrie, examenul de intrare în Rezidenţiat, fiind scoase la concurs aproape 5.000 de posturi pe trei domenii de pregătire.

Potrivit ministrului Victor Costache, a fost suplimentat numărul posturilor astfel încât nici un candidat să nu rămână nerepartizat. „Organizarea concursului de Rezidenţiat a intrat în linie dreaptă. (…) La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Cu 5 zile înainte de finalizarea înscrierilor şi-au depus dosarele de participare un număr de 4733 de candidaţi, conform datelor centralizate de la direcţiile de sanătatre publică, cifra fiind în dinamică”, se arată într-un comunicat al Ministeruluui Sănătăţii.

Anul acesta sunt scoase la concurs 4.710 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire. Sunt 3.960 locuri şi posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară şi 256 farmacie şi 96 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie (MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI). Pentru această sesiune, Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu 558 numărul posturilor şi locuri pe domeniul medicină, faţă de numărul de absolvenți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*