Întârzieri la recalcularea pensiilor

Întârzieri la recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că va publica, într-o săptămână, lista judeţelor unde sunt întârzieri mari în recalcularea pensiilor.

„Este o situaţie generalizată, din păcate. Sistemul public a uitat să lucreze pentru pensionari, în sensul în care îşi găseşte o tonă de scuze (…). Sunt probleme şi în Bucureşti, la casele locale de pensii, dar şi în ţară. Voi face publică lista tuturor judeţelor unde întârzierile sunt de 6 luni. Îmi scriu pensionarii că termene pentru recalculare sunt chiar mai mari de şase luni şi voi publica, pentru că am cerut la videoconferinţă de vineri, tuturor directorilor caselor de pensii, să îmi dea o situaţie la zi. Cea pe care mi-a prezentat-o Casa Naţională de Pensii era la momentul septembrie 2019. Le voi cere să îmi prezinte o situaţie la zi exclusiv pe depăşirea termenului de 45 de zile în maxim o săptămână şi o voi face publică”, a declarat Violeta Alexandru, duminică.

Potrivit acesteia, sub pretextul prioritizării dosarelor pentru prima pensionare, s-au întârziat foarte mult recalculările. Ministrul crede, însă, că există soluţii astfel încât casele de pensii să se încadreze în termenul legal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*