Salvamont Cluj,  la Transylvania Mountain Festival

Salvamont Cluj, la Transylvania Mountain Festival

Week-end-ul 22-24 noiembrie va fi unul foarte plin pentru iubitorii muntelui întrucât va avea loc cea de a doua ediție a Festivalului montan internațional din Cluj-Napoca – Transylvania Mountain Festival.

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj va fi prezent cu trei manifestări în cadrul festivalului. Astfel, începând de vineri, 22 noiembrie, la arcadele Centrului de Cultură Urbană Casino din Parcul Central va fi prezentată expoziția fotografică Salvamont România – 50 de ani cu imagini spectaculoase din activitatea de azi și din trecut a salvatorilor montani, a salvatorilor din mediul subteran- speologic și a scafandrilor.

Tot vineri, 22 noiembrie, începând cu ora 18:00, la Cinema Victoria va fi prezentat filmul documentar ”50” care surpinde istoria de jumătatea de secol a Salvamontului clujean. Documentarul, cu durata de circa 25 de minute, este prezentat în premieră într-un cinematograf în cadrul Transylvania Mountain Festival
.
Spectaculos va fi și exercițiul de salvare pe care îl vor prezenta duminică salvamontiștii clujeni, împreună cu un echipaj al Departamentului de Situații de Urgență cu elicopterul din dotare, 24 noiembrie, începând cu ora 10:00, pe terenul de rugby din Parcul Sportiv Universitar ”Iuliu Hațieganu”.

Accesul la cele trei manifestări la care ia parte Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj în cadul Transylvania Mountain Festival este gratuit.

Programul complet al festivalului: https://bit.ly/2CNDvbC

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*