Iohannis,  la al doilea mandat

Iohannis, la al doilea mandat

Potrivit primului sondaj exit – poll, ale cărui rezultate au fost anunțate duminică, 24 noiembrie, la ora 21, Klaus Iohannis a câștigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, cu 66,5 la sută din voturi. În primul tur al alegerilor prezidențiale, cel din 10 noiembrie, Iohannis a obținut circa 37 la sută din voturile exprimate.

„Voi fi președintele tuturor românilor, și al celor care m-au votat, și cărora le mulțumesc în mod expres, și al celor care nu m-au votat. Eu nu am un război cu alegătorii PSD, eu am un război cu PSD, care se cramponează de putere”, a declarat Klaus Iohannis după aflarea acestui prim rezultat.

Klaus Iohannis a declarat, duminică seară, că în cel de-al doilea mandat de șef al statului va acționa pentru a construi „România normală”.

„Voi fi președintele tuturor românilor, și al celor care m-au votat, și cărora le mulțumesc în mod expres, și al celor care nu m-au votat. Eu nu am un război cu alegătorii PSD, eu am un război cu PSD, care se cramponează de putere”, a spus Klaus Iohannis.

„Nu există mai multe Românii, așa cum eronat clamează unii. Există o singură Românie, România noastră”, a subliniat Klaus Iohannis.

Potrivit celui de-al doilea rezultat parțial, Iohannis a avut 62,21 la sută, iar Dăncilă a avut 37,79 la sută.

Pentru secțiile de votare din diaspora, rezultatele parțiale de la BEC arată că Iohannis a obținut 91,07 la sută din voturi, iar Dăncilă a avut 8,93 la sută.

surse: bec.ro și romanialiberă.ro
foto: presedintia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*