Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD

Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a demisionat din funcţie, în locul său fiind numit preşedinte interimar Marcel Ciolacu, a anunţat liderul PSD Sector 1, Dan Tudorache, la finalul şedinţei CExN, încheiată marți noapte, după șase ore de discuții.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că probabil în luna februarie ar urma să fie organizat un congres ordinar al formaţiunii, menţionând şi componenţa echipei care se va afla la conducerea partidului în această perioadă.

„Este o echipă matură, ne regăsim numai preşedinţi de organizaţii. Mandatul nostru este foarte clar: să organizăm un congres ordinar. (…) Marea majoritate a colegilor au propus luna februarie pentru acest congres. Ca să faci alegeri într-un judeţ ordinare, normale, durează cel puţin o lună de zile şi să nu uităm că vin şi sărbători. În februarie o să venim în faţa membrilor de partid şi a delegaţilor pentru alegerea unei conduceri legitime, care să gestioneze în continuare alegerile locale şi alegerile generale, care vor urma anul viitor”, a arătat Ciolacu într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

El a precizat că fostul preşedinte al PSD, Viorica Dăncilă, va reveni la conducerea organizaţiei de femei a PSD. „Fostul lider se regăseşte în echipa partidului ca şi preşedinte la doamne, acolo unde doamna Dăncilă a fost preşedinte”, a spus Ciolacu.

De asemenea, a subliniat că propunerea privind preluarea funcţiei de preşedinte interimar a venit din partea colegilor săi. Întrebat ce îl recomandă pentru aceasta, Ciolacu a replicat că este posibil să fi contat faptul că este preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar a menţionat şi că este „un om bun organizator”, „un om moderat, de echipă”.

Totodată, a declarat că nu a luat deocamdată o decizie privind o posibilă candidatură pentru şefia partidului la următorul congres.

ziare.ro
foto: playtech.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*