Încep dezbaterile în dosarul ”Revoluției”, după 30 de ani

Încep dezbaterile în dosarul ”Revoluției”, după 30 de ani

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe vineri, 29 noiembrie dezbaterile în cameră preliminară în dosarul ‘Revoluţiei’, în care fostul preşedinte Ion Iliescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

La acest prim termen al procesului, un judecător de cameră preliminară va analiza cererile şi excepţiile ridicate de inculpaţi, dar şi de către părţile civile şi Asociaţia 21 Decembrie 1989.
Pentru vineri, 29 noiembrie este anunţat un program special, la acest termen al procesului fiind emise citaţii pentru aproximativ 5.000 de persoane.

Fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu şi general (rtr.) Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, sunt acuzaţi în acest dosar de săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii.

Conform rechizitoriului, pe fondul degenerării relaţiilor dintre România şi URSS, după momentul ‘Praga 1968’, dar şi ca urmare a stării de nemulţumire profundă şi generală din societate, s-a coagulat şi a evoluat o grupare dizidentă care a avut drept scop înlăturarea fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu, dar care urmărea menţinerea României în sfera de influenţă a URSS.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*