Cumularea pensiei cu salariul de la stat va fi interzisă

Cumularea pensiei cu salariul de la stat va fi interzisă

Premierul Ludovic Orban a anunţat că îngheţarea salariilor demnitarilor se va face prin modificări aduse la Legea bugetului de stat sau prin OUG „trenuleţ”. Şeful Executivului a subliniat că prin acest demers indemnizaţiie demnitarilor nu vor mai creşte odată cu majorarea salariului minim.

„Veniturile, indemnizaţiile celor care ocupă funcţii de demnitate publică sunt trecute în raport cu salariul minim pe economie. Ce decizie am luat? Când se va majora salariul minim pe economie să nu le crească indemnizaţiile celor care deţin funcţii de demnitate publică. Avem două variante, fie în curpinsul Legii bugetului de stat, ca să fie anumite reglementări specifice sau mai avem varianta unei OUG trenuleţ, care cuprinde diferite măsuri”, a spus Orban, întrebat despre îngheţarea indemnizaţiilor aleşilor locali.

„Nu e normal ca o persoană să beneficieze şi de pensie şi de un venit din sectorul public. Aici este vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat şi e vorba de mulţi care s-au pensionat la 40 şi ceva de ani din poliţie sau alte structuri şi care după ce s-au pensionat şi au dobândit nişte pensii mari mai cumulează şi venituri în sectorul public. E vorba de a nu permite ca persoane care s-au pensionat să poată cumula simultan pensia cu un venit din sistemul public. Dacă vor să lucreze în privat nu avem niciun fel de problemă. Nici dacă vor să îşi continue activitatea nu avem o problemă, dar să aleagă între venitul dobândit din salariu”, a spus Ludovic Orban, întrebat dacă e de acord cu interzicerea cumului de pensie cu salariul.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a declarat, sâmbătă, că lucrează la un proiect de lege de interzicere a cumulării pensiei cu salariul de la stat, măsura fiind considerată una justă: „După ce primeşte pensia, se angajează tot într-o instituţie publică, de unde vine concluzia că poate munci”.

ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*