De astăzi intră în vigoare noul Mers al Trenurilor

De astăzi intră în vigoare noul Mers al Trenurilor

Compania de stat CFR Călători a anunțat că noul Mers al Trenurilor 2019-2020 intră în vigoare începând cu data de 15 decembrie și va fi valabil până la data de 12 decembrie 2020. ”Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieţei atât prin optimizarea orelor de circulație a trenurilor cât şi a capacităţii de transport, în limita resurselor disponibile”, arată compania care va asigura un număr mediu de 1.230 de trenuri, față de 1.200 anul trecut.

Astfel, începând din 15 decembrie 2019, serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit și cușetă va fi disponibil pe relațiile: București Nord – Timișoara, București Nord – Cluj Napoca, București Nord – Oradea, București Nord – Satu Mare, București Nord – Baia Mare, București Nord – Sighetu Marmației, București Nord – Iași, București Nord – Suceava, Timișoara – Iași, București Nord – Botoșani, București Nord – Bistrița, București Nord – Vatra Dornei.

În traficul internațional, va fi introdus în circulație un tren nou (143/686 și 687/144), realizat de CFR Călători în colaborare cu MAV Start Ungaria și OBB Austria pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena și retur.

În sezonul estival 2020, trenul IR 461/460 va avea în compunere, un vagon direct pe ruta București Nord- Istanbul și retur.

Compania a anunțat și un nou program pilot pentru deservirea și sporirea atractivității traficului de navetă între zonele suburbane și marile orașe din toată țara.

”Astfel, va fi permisă călătoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio și cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distanțe de până la 30 de km. Această ofertă este valabilă începând cu data de 15 decembrie 2019 și nu include trenurile în trafic internațional”, se arată într-un comunicat remis presei.

”În perioada sărbătorilor de iarnă și sfârșitului de an CFR Călători va utiliza întreaga sa capacitate de transport tehnic disponibilă. Pentru evitarea aglomerației, recomandăm pasagerilor să își programeze din timp călătoria către destinațiile dorite, să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători din graficul unei zile de circulație și să își achizitioneze cu anticipație legitimațiile de călătorie, utilizând toate canalele de distribuție puse la dispozitie”, se mai precizează în comunicat.

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numerele de telefon din stațiile CFR, 021/9521 (pentru traficul intern) sau să se adreseze personalului nostru din stații.

Legitimațiile de călătorie pot fi achiziționate:

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*