O seară a muzicii și bucuriei în Parohia Ortodoxă Dej II

O seară a muzicii și bucuriei în Parohia Ortodoxă Dej II

Biserica “Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Ortodoxe Dej II, păstorită de preoții Ioan Bolbos și Emil Sabadâș, a fost duminică, 22 decembrie, gazda tradiționalului concert de colinde la care, alături de enoriași și primarul Morar Costan, a fost prezent și părintele Arsenie de la Mănăstirea Vad.

Avându-l la pupitrul dirijoral pe Iancu Ioan Petruș, corul mixt al parohiei a dat glas unora dintre cele mai frumoase și mai cunoscute colinde și piese de gen din creația lirică românească și internațională. Cu un repertoriu îmbogățit an de an, cu lucrările compozitorilor Alexandru Podoleanu, D.G.Kiriac, Gh.Cucu, Timotei Popovici, Dumitru D. Botez, Ion Borgovan, Nicolae Lungu, Teodor Sechei și alții, cel mai longeviv cor bisericesc din municipiul Dej a emoționat sufletele enoriașilor, la fel ca și colindele tradiționale înnobilate prin vocile soliștilor Camelia Petrescu, Ioana Breda-Morar, Alexandra Moldovan, Dorina Grad, Petra și Marin Grad. Alături de ei, tinerii artiști care fac parte din grupul vocal „Poarta Someșurilor”, pregătiți și coordonați de Felix Gălan, au întregit atmosfera de sărbătoare pe care o aduce cu sine Nașterea Mântuitorului,  colindătorii fiind acei oameni minunați care se transformă în crainici ai bucuriei venirii lui Hristos în lume.

De altfel, vorbind despre colindă, părintele Arsenie a subliniat câteva dintre semnificațiile acesteia: „Colinda nu-i altceva decât o Evanghelie populară, o Biblie nescrisă a Nașterii Domnului. Readucerea Nașterii Domnului în fiecare an ne arată că sărbătoarea Crăciunului nu mai este o sărbătoare abstractă, ci este prezența permanentă a lui Hristos între noi”.

Așadar, în fiecare an, la 25 decembrie, Îl așteptăm pe Hristos Domnul, așa cum L-au așteptat strămoșii noștri, retrăind prin versurile colindelor bucuria celor care au fost martori ai Nașterii Sale. Și, cine știe, poate „Dacă-n fiecare zi, / Crăciunul ar veni,/ Mai buni poate am fi / Ce bucurie-ar fi”.

La încheierea concertului, la fel ca întotdeauna, și-a făcut apariția și Moș Crăciun care, prin generozitatea unor sponsori inimoși, a oferit daruri tuturor copiilor prezenți în biserică.

Și ce bucurie a fost…

M. Vaida/ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*