Transport gratuit pentru persoane cu dizabilități,  un proiect al Fundației „Inima Copilului” Cluj

Transport gratuit pentru persoane cu dizabilități, un proiect al Fundației „Inima Copilului” Cluj

După acţiunile caritabile organizate cu ocazia sărbătorilor de la sfârşitul anului trecut, voluntarii Fundaţiei „Inima Copilului” din Cluj-Napoca impresionează printr-o nouă acțiune umanitară de excepție.

În premieră, fundaţia a procurat din Belgia o maşină nouă pentru transportul gratuit al persoanelor cu dizabilităţi. Este vorba despre un proiect destinat oamenilor suferinzi,  care nu se pot deplasa în unităţile spitaliceşti din Cluj-Napoca. Este un „taxi” gratuit  pentru persoane cu dizabilităţi, care a şi fost folosit deja la începutul acestui an la transportul de la domiciliu la spital al bolnavilor care nu se pot deplasa pe jos. Este iniţiativa preşedintelui fundaţiei, asistentul social Tiberiu Sâmpetrean, autor şi al altor proiecte de ocrotire socială aplicate atât în judeţul Cluj, cât şi pe alte meleaguri (Gorj, de exemplu).

Fundaţia „Inima Copilului” Cluj-Napoca are în România activităţi în domeniile cultural-educative, asistenţei şi serviciilor sociale. Recent, prin grija fundaţiei clujene au fost aduse din SUA două case sociale mobile, care vor fi instalate pe un teren  din împrejurimile localităţii Baciu. În ele vor locui familiile nevoiaşe din zonă.

SZ.Cs./ziarulfaclia.ro

Donații pentru transport adaptat pentru persoane speciale se pot face în contul FIC BT RO34BTRL06701205830985XX.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*