Liviu Alexa, înlocuit la șefia PSD Cluj

Liviu Alexa, înlocuit la șefia PSD Cluj

Liderii PSD au decis marți, în ședința Comitetului Executiv Național să îl schimbe din funcție pe președintele organizației PSD Cluj, Liviu Alexa. Acesta va fi înlocuit de fostul ministru al Economiei, Gheorghe Șimon.

Liviu Alexa, un fost ziarist devenit patron al publicației Ziar de Cluj, instalat la PSD Cluj de Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, s-a remarcat prin atacuri virulente la adresa adversarilor săi politici atât din afara, cât și din interiorul partidului.

Liviu Alexa a fost unul dintre jurnaliștii care îl consiliau pe fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea. De altfel, firma lui Liviu Alexa apare pe statele de plată ale partidului. PSD a plătit începând cu anul 2016, din subvenția de la stat, aproximativ 430 000 de lei către firma Pagina Ciudatului SRL, deținută de Liviu Alexa.

Alexa deține postul de televiziune NCN și site-ul Ziar de Cluj. Odată cu numirea sa, Liviu Alexa a transmis și un mesaj pe pagina sa de Facebook care face referire la politica editorială a trustului pe care îl deține.

Decizia schimbării lui Liviu Alexa din fruntea PSD Cluj vine după ce a provocat numeroase scandaluri la nivelul organizaţiei, declanşând nemulţumirea mai multor membri de partid, mulţi dintre aceştia alegând să părăsească tabăra social democrată. Printre cei care au decis să demisioneze din partid se numără fostul consilier judeţean Remus Lăpuşan. ”E foarte bine ce s-a întâmplat. Nu putea PSD Cluj să aibă în frunte un om care i-a jignit pe clujeni, pe jurnalişti şi diaspora”, a spus fostul preşedinte al PSD Cluj, Horia Nasra.

Pe de altă parte, scrie Ziua de Cluj, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la finalul şedinţei CEx de marţi, că Liviu Alexa rămâne în conducerea organizaţiei Cluj.

„Domnul Liviu Alexa face parte în continuare din conducerea PSD Cluj. Acolo a fost numit un coordonator, domnul Gheorghe Şimon. El a mai răspuns de judeţul Cluj la alegerile europarlamentare. Existau anumite tensiuni între conducerea actuală a organizaţiei şi parlamentarii de Cluj. Sunt ferm convins, ca și data trecută, cu chibzuinţa ardelenească a colegului meu, domnului Şimon, lucrurile vor intra într-o normalitate şi în acea organizaţie vor fi alegeri corecte, libere şi aşteptate de membrii PSD”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

foto: actualdecluj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*