Jurnalistul Moise Guran intră în politică

Jurnalistul Moise Guran intră în politică

Cunoscutul jurnalist, Moise Guran, în prezent realizatorul emisiunii România în Direct de la Europa FM, a anunţat că renunţă definitiv la jurnalism pentru a se implica în politică. Destinaţia: USR.

„Cele mai grele decizii din cariera unui jurnalist sunt cele în care etica intră în conflict cu deontologia. Etica se referă la binele general al societăţii, iar deontologia se referă la regulile meseriei. Teoretic, regulile meseriei de jurnalist nu pot intra în conflict cu interesul general al societăţii, tocmai pentru că ele, regulile respective, sunt gândite pentru a sluji societatea. Şi totuşi, în practică, lucrurile sunt întotdeauna mai complicate. Vă dau un exemplu: unui jurnalist îi este interzis să cheme lumea în stradă, la orice fel de proteste, şi în special la cele politice, dar ce ar trebui să facă un jurnalist atunci când guvernul ameninţă prin actele sale însăşi existenţa democraţiei? Alt exemplu: unui jurnalist nu îi este interzis să devină om politic, dar, dacă tot mai mulţi jurnalişti devin oameni politici, atunci credibilitatea generală a breslei scade şi rolul presei de câine al democraţiei este afectat. Şi totuşi, eu azi, acum, vă anunţ că am luat decizia să renunţ definitiv la cariera şi la rolul meu de jurnalist român pentru a-mi asuma un rol politic în această ţară.

Acesta este ultimul mesaj pe care vi-l dau în calitate de jurnalist şi este o explicaţie pentru dumneavoastră, cei care mă urmăriţi de atât amar de ani”, a anunţat Moise Guran, miercuri, în direct la Europa FM. Liderul USR Dan Barna a confirmat că există discuţii între USR şi jurnalistul Moise Guran, astfel încât acesta să coordoneze campaniile politice din acest an. „Sunt discuţii deschise şi cu Moise Guran şi cu alte persoane din spaţiul public pentru a veni în proiectul USR”, a precizat Barna.

Sursa: adev.ro/q45lvh

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*