Analize medicale gratuite în sistemul privat, decontate de stat

Analize medicale gratuite în sistemul privat, decontate de stat

Asigurații sistemului de stat de sănătate vor putea efectua gratis o serie de analize medicale în clinicile private. Acestora li se adaugă copiii și femeile însărcinate, care sunt asigurați fără a plăti contribuție. Trebuie însă să vă înarmați cu multă răbdare sau să nu aveți nevoie urgent de aceste analize medicale deoarece listele de așteptare se pot întinde pe câteva luni, în cazul investigațiilor complexe. În cazul analizelor uzuale, programările se fac mult mai repede, dar în limita fondului aprobat de casa de sănătate pentru fiecare clinică în parte.

Măsura ar urma să intre în vigoare în aprilie, odată cu noul contract-cadru dintre furnizorii de servicii medicale şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care va stabili şi care vor fi serviciile medicale la care se va aplica o contribuţie personală a pacienţilor.

Preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private, Cristian Hotoboc, spune care ar putea fi acestea: „Noi vom stabili, împreună cu Casa şi cu ministerul un set de analize şi un set de investigaţii radiologice pentru care nu se va încasa niciun fel de contribuţie personală şi care vor fi garantate pe tot parcursul lunii şi doar pentru anumite analize speciale să se perceapă o diferenţă, care va fi plafonată, un procent din preţul decontat în momentul acesta de casă.”

Nu se percep contribuţii personale pentru serviciile medicale oferite în programele naţionale de sănătate, ne-a transmis reporterul RRA, Adriana Turea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*