Beard Brothers vor construi o „Școală altfel”

Beard Brothers vor construi o „Școală altfel”

Asociația clujeană Beard Brothers lansează, în acest an al treisprezecelea proiect al său, dedicat comunității.

Școala Beard Brothers se va adresa, în principal, copiilor din centrele de plasament sau din familii cu o situaţie precară, care vor învăța o meserie, dar va avea porțile deschise pentru orice persoană interesată.
Școala va avea mai multe direcţii principale:
1. Educaţie pentru copii – Cursuri şi Workshops practice pe diferite domenii de activitate, cât şi cursuri suplimentare pentru o asimilare mai bună a materiilor şcolare generale.
2. Schimbarea mentalităţii privind meseriile şi formarea profesională în această direcţie.
3. Sprijinirea beneficiarilor privind reconversia profesională.

Proiectul este structurat pe două ramuri:
#SOCIAL – ramură adresată copiilor din centrele de plasament sau care provin din familii care au o situaţie precară. Aceştia vor beneficia gratuit de serviciile şcolii.
#ECONOMIC-SOCIAL – cursurile şi workshop-urile vor avea un cost prestabilit, iar fondurile strânse vor asigura aceleaşi servicii pentru cei care nu îşi permit (Learn & Help).

Costurile proiectului #BBSchool sunt estimate la 300 de mii de euro. (Prima fază a proiectului se rezumă la construcţia şcolii într-un spaţiu de aproximativ 400 mp, în jurul Clujului.)

„Între timp, dăm restart proiectului The Tutors – proiect de mentorat care se bazează pe aceleaşi principii ca şi BBSchool, dar la o scară mai mică” au anunțat Beard Brothers pe pagina lor de facebook.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*