Se inaugurează un nou muzeu la UBB Cluj

Se inaugurează un nou muzeu la UBB Cluj

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai inaugurează luni, 20 ianuarie, Muzeul „Alexandru Duma”, amenajat în contextul Centenarului UBB și dedicat Primului Război Mondial.

Muzeul prezintă într-un context documentar desenele artistului Alexandru Duma (1887-1916) – una dintre personalitățile distincte ale Școlii de pictură de la Baia Mare -, realizate în cei doi ani petrecuți pe front ca soldat în armata austro-ungară.

„Vizitatorii vor afla detalii despre biografia, opera și itinerarul artistului pe front cu ajutorul unei platforme digitale create special pentru acest muzeu, vor descoperi, în desenele expuse, diverse aspecte ale vieții militare –  de la evenimentele cotidiene din spatele frontului, la momentele mai mult sau mai puțin tensionate din tranșee sau din spital – și vor putea experimenta atmosfera Marelui Război prin intermediul unui film VR inclus în expoziția permanentă. Pe viitor, sala multimedia a Muzeului «Alexandru Duma» va găzdui activități destinate studenților și elevilor, precum și altor categorii de public interesate de Marele Război” – precizează reprezentanții universității.

Inaugurarea Muzeului „Alexandru Duma” va avea loc de la ora 13:00, la sediul acestuia, de pe Calea Moților nr. 11 (clădirea Universității Babeș-Bolyai, etajul V, sala 502). Muzeul va putea fi vizitat în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 9:30-13:30.

sursa: www.ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*