Weekend aglomerat pentru Salvamont

Weekend aglomerat pentru Salvamont

Salvamontiștii anunță că s-au confruntat cu un număr mare de evenimente pe munte, multe dintre ele soldate cu accidentări deosebit de grave.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, direct sau prin Sistemul Național de Urgenta SNAU 112, s-au primit 72 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipelor Salvamont, astfel:

☎ 11 apeluri pentru Salvamont Sinaia
☎ 10 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov

☎ 8 apeluri pentru Salvamont Lupeni
☎ 7 apeluri pentru Salvamont Cluj
☎ 6 apeluri pentru Salvamont Alba
☎ 6 apeluri pentru Salvamont Harghita
☎ 5 apeluri pentru Salvamont Predeal
☎ 4 apeluri pentru Salvamont Gorj
☎ 4 apeluri pentru Salvamont Prahova-Bușteni
☎ 3 apeluri pentru Salvamont Mureș
☎ 2 apeluri pentru Salvamont Bran
☎ 2 apeluri pentru Salvamont Dambovița
☎ 1 apel pentru Salvamont Bistrița
☎ 1 apel pentru Salvamont Suceava
☎ 1 apel pentru Salvamont Azuga
☎ 1 apel pentru județul Brașov

După acordarea primului ajutor, stabilizare și transport de la locul evenimentului de către salvamontiști, 58 dintre aceste cazuri au fost trimise către unitățile spitalicești cu ambulantele SAJ, SMURD si Salvamont, restul, considerate mai ușoare fiind îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu mașinile apartinatorilor. S-au mai primit si 28 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană.

Cunoscând afluxul mare de turiști către zonă montană, din aceasta perioada a anului, structurile Salvamont și-au dimensionat corespunzător efectivele din teren, asigurând un grad de răspuns, în timp optim, de 100% la evenimente produse, chiar și în condițiile acestui mare număr de accidente produs într-o singură zi.

Echipele salvamont, singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile

Foto: salvamont/facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*