Parlamentarii vor o mașină pentru fiecare familie

Parlamentarii vor o mașină pentru fiecare familie

Pentru „fluidizarea traficului” din orașele patriei, probabil, senatorii s-au gândit să mai risipească niște bani de la buget pentru a crește numărul autoturismelor, prea puține, în opinia lor.

Potrivit unei propuneri legislative depusă la Senat, de la 1 iulie 2020, familiile cu trei sau mai mulți copii și-ar putea cumpăra o mașină nouă cu ajutorul unor sume nerambursabile din partea statului, prin programul “Un autoturism pentru fiecare familie”.

Propunerea vrea să vină în ajutorul familiilor numeroase care au nevoie de un atutoturism cu minim șapte locuri, oferind sume de până la 35.000 de lei (sumele reprezintă aproximativ 25-30% din prețul de cumpărare). Autoturismele trebuie să fie de tip EURO 5 sau EURO 6, adică să fie foarte puțin poluante.

În expunerea de motive se precizează că „lipsa unei oferte de finanțare adecvate familiilor numeroase în ceea ce privește sectorul auto afectează nivelul de trai al populației”.

Propunerea legislativă, scrie legestart.ro, a luat în considerare și familiile care au copii cu dizabilități, pentru care o mașina spațioasă facilitează transportul echipamentelor medicale. Astfel, în expunerea de motive se precizeză că în cazul familiilor care au în îngrijire unul sau mai mulți copii cu dizabilități, o mașină monovolum cu un portbagaj voluminos este indicată mai ales pentru transportul echipamentelor tehnico-medicale, cum ar fi scaunul cu rotile sau cârjele.

foto: pixabay


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*