Poluarea afectează calitatea aerului în 10 orașe mari din România

Poluarea afectează calitatea aerului în 10 orașe mari din România

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a convocat luni, 20 ianuarie, reprezentanţii celor trei municipii care au probleme privind calitatea aerului şi se află sub monitorizarea Comisiei Europene sau chiar în aşteptarea unui verdict de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Organizaţiile nonguvernamentale care gestionează sistemul independent de măsurare a calităţii aerului din capitală, AER – LIVE, au anunţat ieri că, de începutul anului, în Bucureşti au fost înregistrate 11 zile de depăşiri ale nivelului maxim de poluare admis de organismele europene.

Recent, ministrul de resort Costel Alexe susţinea că România se află în situaţia în care aşteaptă verdictul în privinţa poluării din Bucureşti, ceea ce poate aduce o amendă cuprinsă între 100.000 şi 400.000 de euro.

El a subliniat că în prezent România se află, în relaţia cu Comisia Europeană, în procedura de infringement pe cele trei oraşe, Bucureşti, Braşov şi Iaşi.

Iași ar putea fi primul oraș din România care va interzice mașinile care poluează, adică cele Euro 3 și cele care sunt sub această categorie.

Este un proiect de lege elaborat de Primăria Municipiului Iași și Consiliul Local, care va avea efect doar pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Iași.

De asemenea, Ministrul Costel Alexe a anunţat că, în perioada următoare, va avea discuţii şi cu reprezentanţii altor 10 oraşe, care au obligaţia să prezinte rapoarte privind calitatea aerului. Printre orașele vizate se află Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Galați.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*