Aeroportul Internaţional Cluj va avea o linie specială de acces, pentru pasagerii care vin din China

Aeroportul Internaţional Cluj va avea o linie specială de acces, pentru pasagerii care vin din China

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat, luni, că au fost înfiinţate pe aeroporturile internaţionale linii speciale de acces pentru pasagerii care vin din China. De asemenea, a declarat că toate alertele de infecții cu noul coronavirus la Cluj, Timișoara, Constanța și București au fost infirmate.

„De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaţionale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China, precum şi pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriul României. Toţi călătorii care vin din China primesc nişte chestionare speciale şi sunt instruiţi să sune la 112, pentru că apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero”, a declarat Victor Costache.

„Personal, am vizitat împreună cu echipa Ministerului Sănătăţii unităţile de la «Matei Balş», unde pot fi trataţi corect aceşti pacienţi, iar centrele pe care vreau să le identificăm clar la nivel naţional sunt – în afară de Bucureşti – Iaşi, Târgu Mureş, Cluj, Timişoara, Sibiu şi identificăm un centru suplimentar la Oradea”, a mai precizat ministrul Sănătății.

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, a confirmat informația pentru Monitorul de Cluj, însă nu a putut oferi prea multe detalii. „Urmează să primim și noi detalii despre cum vom organiza această linie specială, dar, momentan, am luat doar decizia de a informa oamenii până când vom primi alte vești”, a punctat David Ciceo.

Ministrul Sănătății a adăugat că, începând de marţi dimineaţă, la Institutul „Matei Balş” se vor putea face teste pentru identificarea coronavirusului, iar de săptămâna viitoare şi în unităţile sanitare din oraşele menţionate, care vor primi reactivi pentru a putea identifica coronavirusul. În eventualitatea în care România s-ar confrunta cu persoane infectate cu coronavirus, potrivit acestuia, primele zece vor fi tratate la Institutul „Matei Balş”.

„Ideea este să nu aducem toate cazurile în Bucureşti. Este vorba ca primele zece cazuri să fie tratate în Bucureşti, dacă vom avea vreodată aceste zece cazuri, şi să creăm expertiza şi la nivel naţional”, a susţinut ministrul Sănătăţii. Referindu-se la gripa sezonieră, Costache a spus că în acest an campania de vaccinare antigripală va demara „din timp”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*