După 4 ani, un cunoscut medicament se întoarce în farmacii

După 4 ani, un cunoscut medicament se întoarce în farmacii

Este vorba despre antibioticul Moldamin care, după 4 ani în care a lipsit de pe piața locală din cauza sistării producției, se va reîntoarce în farmacii.

Deținătorul autorizației de punere în piață, compania Antibiotice Iași, a reînceput fabricarea lui, potrivit unui anunț publicat pe propriul site.

Moldaminul se va vinde doar cu rețetă și sub supravegherea medicului, soluția finală se obține, potrivit prospectului, amestecând pulberea din recipient cu 9 mg soluție clorură de sodiu, adică ser fiziologic.

Moldamin este un antibiotic din clasa penicilinelor, derivat de la benzilpenicilină, utilizat în tratamentul unor infecții bacteriene. Printre acestea se numără: sifilisul, faringita streptococică, difteria, erizipelul și framboesia.

Potrivit informațiilor oferite de platforma de comunicare a farmaciștilor și specialiștilor în domeniul farma, principalul avantaj al acestuia, față de alte antibiotice din aceeași clasă, este solubilitatea scăzută(0,02%) care asigură resorbția lentă și prelungită, timp de mai multe zile, proprietăți care-i conferă calitatea de penicilină depozit.

În farmacii, un flacon va costa în jur de 30 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*