PSD vrea alegeri anticipate condiționat: parlamentare și locale în aceeași zi

PSD vrea alegeri anticipate condiționat: parlamentare și locale în aceeași zi

Majoritatea liderilor PSD a pledat, în spatele ușilor închise, pentru alegerile anticipate. Lideri ca Paul Stănescu, Marcel Ciolacu și Lia Olguța Vasilescu au pledat pentru declanșarea alegerilor anticipate, au declarat pentru HotNews.ro surse social-democrate. Totodată, liderii PSD au decis în ședința Comitetului Executv să nu renunțe la sesizarea la Curtea Constituțională în ceea ce privește desemnare lui Ludovic Orban pentru a doua oră pentru postul de premier. PSD vrea să tărăgăneze astfel planul PNL de declanșare a anticipatelor.
În ședința CEX, pesediștii nu au luat o decizie tranșantă în ceea ce privesc alegerile anticipate. Baronii s-au poziționat în favoarea acestora în timp ce parlamentarii au evitat să se pronunțe. Sursele HotNews.ro susțin că în momentu de față PSD este împărțit în două: o parte, în frunte cu actuala conducere, doresc să meargă la alegeri anticipate și o altă parte care încearcă amânarea acestora.

Potrivit surselor citate, condiția pe care o pun cei trei lideri în ceea ce privește alegerile anticipate constă ca acestea să se desfășoare concomitent – alegeri locale și alegeri parlamentare, în aceeași zi.
Împotriva planului privind alegerile anticipate s-au declarat liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu și primarul sectorului 2, Dan Tudorache. Ei au adus ca principal argument faptul că PSD va pierde alegerile în favoarea liberalilor și sondajele recent efectuate.

Conducerea PSD a comandat o serie de sondaje pentru a analiza dacă partidul va fi sau nu avantajat la alegerile anticipate estimate pentru luna iunie. Conform surselor HotNews.ro, sondajele arată că partidul nu a depășit cu mult procentul de 20%.

Cu toate acestea, lideri ca Stănescu și Ciolacu pledează în față pesediștilor pentru anticipate. Principalul argument pe care aceștia îl aduc este că mobilizarea primariilor va crește șansele pentru a minimiza pierderile pentru posturile de parlamentari pe care le-ar obține PSD.
De asemenea, PSD vrea să programeze în cea de-a 15 zi votul de învestire în Parlament pentru Guvernul Orban 2. Practic, socia- democrații fac un joc de imagine din postura de partid de opoziție și folosesc la maxim termenele prevăzute în regulamentul de funcționare a Parlamentului. Astfel, votul pentru Guvernul Orban 2 s-ar putea da în jurul datei de 24 februarie.
Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit, luni, pentru a decide strategia pe care o va urma partidul în ceea ce priveşte învestirea noului Guvern Orban, precum şi stabilirea datei Congresului.

sursa: hotnews.ro

foto: Marcel Ciolacu/facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*