Dej: Reabilitarea Bisericii Reformate se va finaliza în 2021

Dej: Reabilitarea Bisericii Reformate se va finaliza în 2021

Din 2017 Parohia Reformată Dej a demarat proiectul de reabilitare și de introducere în circuitul turistic a bisericii din municipiu. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, termenul de finalizare prevăzut fiind octombrie 2021.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 12 milioane de lei, dintre care 11,7 milioane finanțare nerambursabilă. POR 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de autoritate de management, iar la nivel regional de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Obiectivul general al proiectului este creșterea atractivității turistice a Bisericii Reformate Dej, prin valorificarea potențialului acestuia, ca urmare a restaurării imobilului. 

Kesz România a transformat clădirea de pe Calea Turzii, care trebuia să devină primul spital privat din Cluj-Napoca, în spațiu de birouri și aparthotel. Investiția a fost de 20 de milioane de euro, prima a acestuia din România. Clădirea are 25.000 mp și va deservi 1.600 de spații de lucru și 52 de apartamente în regim hotelier. Kesz România a căutat investitori pentru a finanţa proiectul, însă, ulterior a transformat imobilul în clădire de birouri.

Aceasta mai lucrează la Cluj la viitorul sediu al Băncii Transilvania, de pe Calea Dorobanților, și la reabilitarea Bisericii Sf. Mihail, din Piața Unirii. Prin proiectele Kesz în România se mai numără parcul acvatic Nymphaea (Oradea), fabrica Kaercher (Curtea de Argeș), centrul logistic Penny (Bacău) și One Herăstrău Park (București).

https://zcj.ro/economie/iarna-ca-vara-in-constructii

foto: Kesz România/facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*