Evaluarea activității desfășurate de POLIȚIA ROMÂNĂ în anul 2019

Evaluarea activității desfășurate de POLIȚIA ROMÂNĂ în anul 2019

Miercuri, 19 februarie 2020, inspectorul general al Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Liviu Vasilescu, a prezentat „Evaluarea Activităţii Desfăşurate de Poliţia Română în anul 2019”. 

Activitatea a avut loc în prezența prim-ministrului, domnul Ludovic ORBAN, ministrului afacerilor interne, domnul Marcel VELA și a procurorului general, domnul Bogdan LICU. De asemenea, în sală au fost prezenţi reprezentanţi ai principalelor structuri cu care Poliţia Română colaborează, ataşaţii de afaceri interne şi ofiţerii de legătură acreditaţi la Bucureşti, reprezentanţi ai direcţiilor centrale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, directorii din Inspectoratul General al Poliţiei Române, reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor şi ai sindicatelor reprezentative de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Cu acest prilej s-a precizat că în domeniul rutier, în 2019, numărul participanţilor la trafic care şi-au pierdut viaţa se menţine la nivelul anului 2018, acesta fiind un semnal de alarmă pentru toate instituţiile responsabile de siguranţa rutieră.

„A fost gestionat un număr important de activităţi, respectiv un milion de intervenţii la evenimente, 120.000 de stări conflictuale aplanate, 50.000 de acţiuni cu efective mărite, 275.000 de petiţii gestionate, 800.000 de intervenţii la solicitări prin 112, 2.300 de persoane salvate, 35.000 de măsuri de ordine, 14.000 de minori lipsiţi de supraveghere, depistaţi şi încredinţaţi familiilor sau autorităţilor”, a arătat şeful Poliţiei.

În ceea ce priveşte latura judiciară, Vasilescu a menţionat că poliţiştii au desfăşurat activităţi în aproximativ 1,6 milioane de dosare penale, ceea ce reprezintă o creştere de 1,4% faţă de anul 2018, şi au soluţionat 495.998 de dosare.

„În domeniul combaterii criminalităţii organizate, structurile Poliţiei Române au desfăşurat, împreună cu procurorii DIICOT şi în cazuri proprii de urmărire penală, 1.600 de acţiuni operative. În 2019, poliţiştii au capturat 65 de milioane de ţigarete, o creştere cu 40% faţă de anul precedent. Acest lucru a dus la diminuarea semnificativă a pieţei negre de ţigarete, pentru prima oară în şase ani, sub nivelul de 14%”, a mai spus şeful IGPR.

În documentul anexat se regăsește prezentarea principalelor activități desfășurate de Poliția Română anul trecut: Prezentare_Evaluare_2019.pptx

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*