Din luna mai, adio țigări mentolate!

Din luna mai, adio țigări mentolate!

Țigările mentolate, dar și cele cu capsule nu vor mai putea fi vândute pe piața din România din luna mai a acestui an.

British American Tobacco, de exemplu, dar și alți mari producători au deja pregătite alternative.

“Trebuie să le oferim celor 500.000 de fumători români care consumă mentol o alternativă viabilă pentru a evita migrația lor către piața neagră.  Ne dorim ca glo, produsul nostru care încălzește tutunul, să fie această alternativă. Contrabandiștii nu se supun legilor, nici măcar celor europene”, au declarat reprezentanții British American Tobacco.

Produsele din tutun încălzit și țigările electronice sunt reglementate prin aceeași Directivă Europeană a Tutunului ca și țigaretele. Legiuitorii europeni au recunoscut însă că aceste dispozitive sunt diferite de țigarete și nu au introdus același set de restricții ca în cazul țigaretelor.

Oficialii susțin că țigările mentolate sunt extrem de nocive și pot avea efecte nedorite.

“Prin arderea produsului din tutun, mentolul se transformă în substanţe cancerigene. Ţigările cu arome şi în special ţigările mentolate favorizează debutul fumatului. Pentru că primele ţigări nu sunt prea gustoase, nu miros prea bine şi de aceea mulţi debutanţi renunţă la a mai fuma”, spune Magdalena Ciobanu, expert din partea Ministerului Sănătății la Comisia Europeană.

Marii producători și comercianții au obligația să se asigure ca pe 20 mai 2020 niciun pachet de țigări mentolate să nu mai existe pe piață. Acesta este motivul pentru care consumatorii vor începe să observe, înainte de acest termen, că țigările cu mentol nu mai sunt disponibile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*