Liberalul Florin Cîțu este noul PREMIER desemnat

Liberalul Florin Cîțu este noul PREMIER desemnat

Florin Cîțu este noul premier desemnat de către președintele Klaus Iohannis pentru a forma Guvernul. Președintele a făcut anunțul miercuri, după consultarea cu partidele politice. Parlamentul are 15 zile termen să audieze miniştrii propuşi de noul premier desemnat şi să dea vot de învestitură.

Florin Cîțu, 47 de ani, este membru al PNL și în mandatul lui Ludovic Orban a deținut portofoliul Finanțelor.

Consultările convocate de preşedintele Iohannis la Cotroceni au început la ora 16.00. Prima delegaţie a fost cea a PNL, formată din Ludovic Orban, Raluca Turcan, Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu şi Robert Sighiartău. După consultările cu partidele parlamentare, președintele a făcut o declarație de presă și o scurtă trecere în revistă a evenimentelor care au condus la desemnarea unui nou premier.

„Am încheiat sesiunea de consultări cu partidele parlamentare și cred că e bine să recapitulăm pe scurt de ce am ajuns, iar, la consultări și desemnări. PNL a constituit un guvern care s-a apucat să repare lucrurile stricate. Guvernul Orban a avut o agendă reformatoare. Acest lucru nu a fost dorit de PSD, care s-a opus vehement reformelor promovate de guvernul Orban. PSD a reușit să adune o majoritate care a trecut o moțiune de cenzură în Parlament. Apoi am desemnat un prim-ministru și PSD a început să tergiverseze lucrurile în Parlament”, a spus Klaus Iohannis.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*