CNAIR va investi 7 milioane de euro în modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată

CNAIR va investi 7 milioane de euro în modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată

Peste 450 de răniți și 108 persoane decedate. Este bilanțul tragic al accidentelor rutiere care au avut loc, în ultimii 3 ani, la trecerile la nivel cu calea ferată. Graba și neatenția șoferilor rămân principalele cauze. Pentru a preveni astfel de tragedii, compania de drumuri (CNAIR) va investi peste 7 milioane de euro în indicatoare, stâlpi de iluminat și covoare asfaltice pentru reducerea vitezei. Și CFR anunță montarea de bariere. Pentru început intervențiile se fac pe drumurile cu trafic național şi internațional şi magistralele CFR.

Compania de drumuri va investi aproape 7 milioane de euro în modernizarea tuturor celor 246 de treceri la nivel cu calea ferată. Proiectul presupune montarea de covoare antiderapante, stâlpi de iluminat, indicatoare și stâlpișori de delimitare a sensurilor de circulație.

Lucrările încep în martie și au termen doi ani. Investiția este asigurată în procent de 85% din bani europeni și vizează doar drumurile naționale. Montarea de bariere este sarcina CFR Infrastructură. Compania va moderniza aproximativ 300 de treceri la nivel cu calea ferată cu bani de la buget.

Alte 150 de treceri la nivel cu calea ferată, inclusiv pe drumurile județene, ar urma să fie dotate cu bariere, cu bani europeni.

În total, în România sunt aproximativ 5.000 de treceri la nivel cu calea ferată, din care mai puțin de jumătate au bariere.

ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*