Incendiu puternic de vegetație în zona Tăuți, comuna Florești

Incendiu puternic de vegetație în zona Tăuți, comuna Florești

Pompierii clujeni au intervenit, duminică după-amiază, pentru a lichida mai multe focare de incendiu care au cuprins peste 100 ha de vegetație uscată, în zona Tăuți.

O autospecială pentru stins incendii a fost dislocată pentru a lichida mai multe focare ce au cuprins peste 100 ha de vegetație uscată în zona satului clujean Tăuți, din comuna Florești.

Conform ISU Cluj, pompierii au reușit să controleze focul în decurs de o oră, evitând propagarea flăcărilor în pădurea din vecinătatea pășunii afectate.

Din cercetările preliminare se pare că focul a fost pus de o persoană necunoscută, cu intenția de a curăța pășunea, după care a plecat din zona respectivă.

Potrivit IGSU, intervenţia specializată pentru stingerea acestor arderi necesită utilizarea unui volum apreciabil de resurse, costurile acestor intervenţii fiind semnificative.           

Pericolul mare la incendiile de vegetaţie uscată îl reprezintă nerespectarea distanţelor de siguranţă faţă de locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri, plantaţii, reţele electrice, reţele de telefonie, sonde, conducte ce transportă gaze şi lichide combustibile, căi de circulaţie, fapt ce, în unele situaţii, a generat pe lângă pagube materiale şi efecte cum ar fi scoaterea din funcţiune a instalaţiilor electrice, de telefonie ori a afectat desfăşurarea în bune condiţii, a circulaţiei rutiere, periclitând siguranţa participanţilor la trafic și pierderi de vieți omenești.           

Pentru evitarea producerii unor astfel de evenimente, ISU Cluj atenţionează atât cetăţenii, cât şi instituţiile şi operatorii economici asupra obligativităţii respectării prevederilor legislaţiei în vigoare.           

În vederea realizării igienizării terenurilor prin ardere, cetăţenii au obligaţia de a solicita şi obţine PERMIS DE LUCRU CU FOCUL.

foto: servuscluj.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*