Primăria Dej va dezinfecta străzile și trotuarele din oraș

Primăria Dej va dezinfecta străzile și trotuarele din oraș

După ce autoritățile din București au început dezinfectarea străzilor și a spațiilor publice, primarii mai multor orașe din țară s-au mobilizat și au luat și ei măsuri similare.

Deși practica spălării trotuarelor și dezinfecției unor locuri frecventate de cetățeni în număr mare (stadioane, piețe, parcuri, gări, autogări etc.) este ceva normal în Occident și ține de civilizație, noi am avut nevoie de o epidemie pentru a implementa o măsură similară. Care va fi pusă în practică timp de o lună, cum au declarat autoritățile centrale.

În Cluj, spre exemplu, Primăria a anunțat că zilnic vor fi dezinfectate spațiile de joacă pentru copii, stațiile de autobuz și mijloacele de transport în comun. La fel și străzile și trotuarele, în prealabil, măturate și spălate!

După închiderea școlilor în toată țara, directorii s-au asigurat ca sălile de clasă în care învață elevii să fie igienizate.

În acest context, Dejul intră în rând cu lumea, potrivit declarației primarului Morar Costan, care a anunțat la Radio FIR, în emisiunea ”Cu cărțile pe față”:

”Din această noapte (17 martie), vom dezinfecta toate trotuarele și străzile. Nu vom merge cu clor pentru că este destul de periculos, vom merge cu cloramină”.

Măsura de dezinfectare a domeniului public completează seria de măsuri demarate de autoritățile locale de a preveni răspândirea virusului COVID 19.

foto: Radio Cluj

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*