Cornel Itu: Românii au nevoie urgentă de măsuri care să-i protejeze!

Cornel Itu: Românii au nevoie urgentă de măsuri care să-i protejeze!

„Pe fondul crizei de sănătate pe care a adus-o epidemia de coronavirus, românii au nevoie de intervenția fermă a statului, pentru a nu se ajunge și într-o criză socială și economică” este opinia deputatului PSD, Cornel Itu.

„Vedem cu toții că Guvernul Orban ezită să pună în aplicare anumite măsuri de acest fel, menite să-i protejeze de efectele reducerii activității economice. Astfel, PSD a depus în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație.

Măsura se va aplica tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv. Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. Durata contractuală se va prelungi corelativ. Sunt, alături de colegii mei, semnatar al acestui proiect” a transmis deputatul clujean prin intermediul unui comunicat de presă.

„Este o măsură esențială propusă de social-democrați în setul de proiecte încă de săptămâna trecută. În Ungaria, o astfel de decizie a fost deja luată!” – a subliniat Cornel Itu.

foto: newsweek.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*