„Zâmbet de copil!”, un proiect care vine în sprijinul copiilor defavorizați

„Zâmbet de copil!”, un proiect care vine în sprijinul copiilor defavorizați

Fundația Someș, în parteneriat cu Asociația Sfinții Apostoli Luca și Andrei,  ca furnizori acreditați de servicii sociale, în contextul actual al pandemiei care a cuprins lumea, vine cu un program social de anvergură „Alege viața!”.

Programul are mai multe componente: sociale, educaționale și culturale adresate tuturor categoriilor de vârstă.

Astfel, marți, 24 martie, a fost lansat proiectul „Zâmbet de copil!”

“Zâmbet de copil!” este un proiect social care are ca scop susținerea materială periodică a aproximativ 20 de copii din Localitatea Pintic, Jud. Cluj, dar și a altor copii din Dej, cu posibilități materiale reduse.
Pachetele constau în produse alimentare de bază, produse igienico-sanitare, dulciuri.

1.Pachet alimente bază: 35 Ron
(ulei, zahăr, orez, făină, pachet vegeta)

2.Pachet igienico-sanitare: 25 Ron
( pastă de dinți, săpun, șampon, h. igienica)

3.Pachet de criză: 45 Ron
(conservă fasole, pate, paste făinoase, margarină, conservă carne,conservă pește)

4. Pachet „Zâmbet”: 45 Ron
(fructe, ciocolată, biscuiți, napolitane, drajeuri, turtă dulce, croissant, bomboane)

Produsele se pot achiziționa de către doritori sau se pot dona sume de bani pentru achiziționarea lor.
Cost total pachete (1-4): 150 Ron

Parteneri:
Fundația Someș și Asociația Sfinții Apostoli Luca și Andrei – Furnizori de Servicii Sociale acreditați

Detalii campanie:

(0729) 817 041 Virgil Oșan
(0723)599 399 Sorin Căpîlna

alegeviatadej@gmail.com

Redăm mai jos, mesajul transmis de asociațiile implicate în această campanie:

Copiii sunt viitorul nostru, ei întruchipează speranțele, dorințele noastre. Viitorul copiilor noștri este o mare responsabilitate pentru fiecare dintre noi și trebuie să facem tot posibilul ca ei să se dezvolte armonios, să fie sănătoși, să beneficieze de o educație de calitate, să trăiască într-un mediu propice dezvoltării fizice, spirituale și morale, pentru a deveni puncte de referință ale societății. Totodată, trebuie să fim alături de ei atunci când, firavi în descoperirea vieții, le este dificil sau întâmpină probleme.

 „Nu există o revelație mai profundă a sufletului unei societăți decât felul în care își tratează copiii.”, spune Nelson Mandela.

Noi, astăzi, ne gândim la copiii din Pintic. Puțini la număr, în jur de 20, trăiesc și iau parte la actul educațional în condiții speciale. Copiii pe care îi ajutăm nu sunt simple statistici. Fiecare are un nume și o poveste. Fiecare are anumite nevoi și așteptări. Cu toții vor să crească mari și să ajungă departe. De aceea, primul pas pe care îl facem este acela de a-i asculta cu atenție, de a le răspunde la întrebări și de a ne uni eforturile, pentru ca lumea în care ei trăiesc sa fie cât mai aproape de idealurile lor. În spatele fiecărui copil se află o poveste de viață plină de încercări.

Astfel, pentru început, vrem să le oferim „pâinea cea de toate zilele”!  Așa cum spune Arhim. Teofil Paraian prin „pâinea noastră cea de toate zilele”, sau „pâinea spre ființă”, se deduc trei semnificații și anume: pâinea ca hrană pentru existența pământească, pâinea ca hrană sufletească, deci cuvântul lui Dumnezeu, și după aceea, pâinea Euharistică, ceea ce înseamnă pâinea spre viața veșnică, pe care o au cei care cred în Dumnezeu, în Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Fiecare copil va primi pâinea necesara traiului zilnic și câte un pachet de alimente pentru confortul familiei în care trăiește. Sărbătorile pascale vor fi luminoase și cu bucurie pentru că fiecare va primi câte un pachet care va consta în îmbrăcăminte, alimente și dulciuri. Iar când activitățile economice vor fi reluate, fiecare dintre acești copii va primi o masă caldă și va beneficia de asistență la efectuarea temelor zilnice. Copiii care sunt în clasele a XII-a si a VIII-a vor beneficia de consiliere vocațională. Poate este o picătură într-un ocean, dar este o picătură care contează și susține viața!

Avem alături firme partenere și oameni de bine iar de crezi că te poți implica și tu, te așteptam să vii alături de noi!

Sună și vezi cu ce poți să ajuți acești copii …pentru o viață cu demnitate!

foto: republica.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*