De ce nu i-ați dat afară?

De ce nu i-ați dat afară?

de Cornel Nistorescu.

Tragem ponoasele unui guvern cârpit din tot felul de pile. Mai ales la Ministerul Sănătății! Pupilul de la Sibiu al familiei Iohannis era ultimul om care trebuia lăsat să ajungă ministru. Andrei Baciu (manechinul secretar de stat instalat ca recompensă pentru Cristian Bușoi) a și dispărut în toată nebunia epidemiei. Multă lume nu știe că la Ministerul Sănătății mai există încă un secretar de stat, Pintea, numit la pretențiile Partidului Mișcarea Populară (pentru susținerea la vot a guvernul Orban). Ei au condus medical România pe vreme de furtună!

Ticăloşia din Sănătate

Victor Costache este omul care a mers pe sîrmă între specializări fictive, culpe medicale, aprobări de ministru pentru echivalare de specializare în chirurgie vasculară, implantare de stenturi neomologate și operații contestate de rudele celor decedați etc.
Pentru încăpățînarea de a-l numi și menține la Sănătate, plătesc (acum) cu obrazul și președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Nu le-a fost de ajuns cînd au aflat că marea carieră medicală internațională a personajului este un fake grosolan. Nu trebuia să ceară investigații. Era suficient să-i parcurgă cu mare atenție CV-ul împodobit prostește. N-au realizat cu cine s-au încurcat nici cînd Victor Costache a devenit parte a tandemului cu grosierul Emanuel Ungureanu (USR)? Nici cînd a mințit că operează în weekend pro bono și după care a semnat un contract cu Polisano pe 20.000 lei?

Cazul „Ioaniţescu versus Victor Costache”

Nu s-au crucit nici cînd medicii și profesorii au rămas cu gura căscată cînd Victor Costache a anunțat că extinde rezidențiatul în spitalele județene și în cele private? Nici cînd a început operațiunea de branșare a spitalelor și clinicilor private la bugetul public? Klaus Iohannis și Ludovic Orban n-au tresărit nici când Victor Costache mințea cu seninătate la cele mai multe apariții în public, mai ales cînd era vorba de promisiuni în materie de contracte, decizii și achiziții. „De mîine“, „Suntem pe cale…“, „Voi lua decizia“, „Voi controla“ sunau ca un dicționar cotidian de promisiuni. Din fumul și aburii cuvintelor lui Victor Costache nu rămînea nimic. Nici cînd epidemia de gripă coronavirus a venit peste spitale și cînd le-a găsit fără dotare, fără proceduri, fără medicamente. Și bieții noștri conducători tot nu s-au trezit. Era ministru cu „prestigiu internațional” (zero performanțe, opere și titluri!). Nici cînd l-a numit pe sinistrul procuror Emilian Eba director la Spitalul Socola din Iași (în baza unei prietenii cu fratele acestuia, medic, pe care a vrut să-l instaleze ca secretar de stat la Ministerul Sănătății). Nici cînd bolnavii de cancer au fost scoși din spitale pentru a crește numărul de paturi libere? Nici atunci nu au vrut să recunoască numirea catastrofală pe care au făcut-o!
Somitate pîrîtă din participări la conferințe (mai mult ca spectator!), ministrul Victor Costache este cea mai mare greșeală a lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban. Mult mai mare decît numirea lui Dacian Cioloș ca premier. Au crezut că prin instalarea acestui personaj dau greutate centrului medical și Universității din Sibiu, au crezut că o descurcă și cu oameni străini de sistemul public de sănătate, că pot folosi ocazia pentru dezvoltarea și dotarea județului drag lor.

Nenorocirea de la Ministerul Sănătății

Cu epidemia coronavirus 19 i-a bătut Dumnezeu! În plină criză, trebuie să se descurce cu un aiurit la Finanțe, cu o amărîtă de profesoresă la Educație, cu un aventurier și un manechin la Sănătate! Este vorba de o iresponsabilitate sub semnătură, care se decontează cu suferință, cu morți, cu prelungirea crizei, cu cheltuieli uriașe. Plătesc familia Iohannis, Ludovic Orban și Raluca Turcan pentru că degringolada din sistemul de sănătate este mai mare decît o presupun condițiile existente? Plătește Cristian Bușoi pentru că a insistat să-și strecoare, tot la Sănătate, un incompetent? Or fi plătind! Dar degeaba se înghesuie pe la televiziuni să ia apărarea unui aventurier incompetent ca Victor Costache doar pentru că i-a agățat favoritul ca secretar de stat? Să meargă Baciu și Bușoi să spele prin spitale și să-i care pe bolnavii de cancer înapoi în secții!

Pe amîndoi, și pe Klaus Iohannis și pe Ludovic Orban, îi descalfică și politic și moral faptul că au promovat și, mai apoi, au menținut o echipă de incompetenți la Ministerul Sănătății.
Acum nu-și spală păcatele nici dacă merg prin spitale și le pupă mîna bolnavilor și-i imploră pentru iertare!
Dacă lucrurile evoluează prost și cu mai multe accente tragice, președintele și primul ministru sunt obligați să răspundă la o întrebare simplă:
De ce nu l-ați dat afară?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*