Ordonanța care îngheață ratele la bănci a fost adoptată

Ordonanța care îngheață ratele la bănci a fost adoptată

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi, 26 martie, o Ordonanță de urgență cu măsuri privind amânarea plăţii ratelor la bancă atât pentru persoane fizice, cât şi pentru firme. 

Ordonanța adoptată de Guvernul Orban prevede o amânare de mxim nouă luni pentru ratele bancare, atât la persoanele fizice, cât și la persoanele juridice. Tot ce trebuie să facă un cetățean afectat de noua criză este să sune la bancă, după care va primi un mail cu instrucțiunile de la instituția bancară.

Premierul Ludovic Orban a menționat la începutul ședinței de guvern că se urmărește o categorie extinsă de beneficiari ai acestei Ordonanțe, inclusiv PFA-urile și întreprinderile independente. Prim-ministrul a insistat să fie prinse și contractele de leasing în proiectul Ministerului de Finanțe.

„Suntem pregătiţi cu ordonanţa. Vizează persoane fizice, persoane jurdice PFA, întreprinderi individuale. Se suspendă ratele pe o perioada de până la 9 luni”, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. „Insist să fie expres prevăzute contractele de leasing. Pentru că ştim că unul dintre sectoarele afectate este sectorul transporturilor”, a cerut Ludovic Orban.

sursa: ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*