Fota îi explică lui Arafat : „medicii nu fug dar nici nu vor să moară ca proștii, aruncați în luptă fără minimă protecție”

Fota îi explică lui Arafat : „medicii nu fug dar nici nu vor să moară ca proștii, aruncați în luptă fără minimă protecție”

Iulian Fota, conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” în domeniul studiilor de geopolitică și securitate națională a fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională (2009-2014), director al Colegiului Naţional de Informaţii (2016-2018), director al Colegiului Național de Apărare (2005-2009) şi consilier în cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantică şi politica de apărare din cadrul Ministerul Apărării Naţionale (2001-2005).
După una din ieșirile lui Raed Arafat care a început să vorbească limbajul milițienilor de pe vremuri, Iulian Fota i-a explicat acestuia diferența dintre pompieri și medici:
„Raed Arafat pune o intrebare retorica la Antena 3. Cum ar fi daca pompierii ar refuza sa plece in misiune ? Pai nici nu aveau de ce sa refuze. Au plecat in misiune blindati, avand echipament de cea mai buna calitate, foarte bine protejati. Cineva a avut grija de ei. Doar de ei.
De ce in tot timpul asta doctorii au fost lasati de izbeliste, fara masti performante, fara viziere, fara combinezoane, fara aparatura . Fara teste, cand se stricau 600 de teste pe parlamentari.
Medicii nu fug dar nici nu vor sa moara ca prostii, aruncati in lupta fara minima protectie. Este corect sa mori ca prostul pe altarul unui sistem in care baronii medicinei romanesti au muls toate avantajele posibile, au acumulat averi, in cardasie cu diferitele mafii politice, iar acum se spala pe maini in loc sa-si apere oamenii? Ma si mir cum de mai au curajul sa iasa la televizor si sa bata campii.”, conchide Iulian Fota.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*