Prefectul Mircea Abrudan a prezentat, vineri, situația epidemiologică din județul Cluj

Prefectul Mircea Abrudan a prezentat, vineri, situația epidemiologică din județul Cluj

Numărul total al persoanelor testate pozitiv cu COVID-19 ajungând la 62, a informat Prefectura Cluj, vineri, 3 aprilie.


Totodată, alte 547 sunt în carantină, iar 4.521 se află în autoizolare la domiciliu. „Situaţia epidemiologică în judeţul Cluj se prezintă astfel: 547 persoane în carantină, 4.521 persoane în autoizolare la domiciliu, 62 persoane depistate pozitiv, internate în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ‘Leon Daniello’ Cluj-Napoca”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

În cursul zilei de joi, peste 870 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, în județului Cluj. Aceștia au fost angrenați în misiuni pentru menținerea ordinii publice în zona locațiilor de carantină, Astfel, autorităţile au verificat modul în care se respectă interdicțiile impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, fiind întreprinse 726 de activități în acest sens. De asemenea, au fost derulate 464 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare. Totodată, 120 unități economice au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite, nefiind constatate nereguli.

Pentru nerespectarea măsurilor stabilite prin ordonanțe militare, s-a impus aplicarea a 872 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 292.200 de lei. „Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.
În domeniul situațiilor de urgență au fost implicați 64 de lucrători ai ISU, SAJ și operatori privați, care furnizează servicii de asistență medicală în prespital, în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. În ultimele 24 de ore a fost asigurat transportul pentru 83 de cetățeni români, reîntorși pe aeroportul din Cluj-Napoca, în condiții de izolare biologică, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.


De asemenea, prin linia telefonică dedicată COVID-19 (0364 430 030), peste 970 de clujeni au primit informații direct de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens”, a anunțat Prefectura Cluj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*