Premierul Orban: este posibil ca 80.000-90.000 de oameni să plece din România la muncă în străinătate

Premierul Orban: este posibil ca 80.000-90.000 de oameni să plece din România la muncă în străinătate

Premierul Ludovic Orban a spus joi seara, că este posibil ca 80.000-90.000 de oameni să plece din România la muncă în străinătate. Șeful Executivului spune că nu are o evidență a numărului exact de persoane care au părăsit până în acest moment țara.

„Circa 80.000-90.000 de persoanme e posibil să plece din țară. Nu am evidența celor care au plecat. Nu avem nicio pârghie legală de a impiedica cetățenii români să fie angajați la companii din alte țări. La ora actuală, în România, există un milion de contracte de muncă suspendate, 300.000 de contracte încetate. În România, au venit din țări din Uniunea Europeană sau din afara ei, peste 250.000 de români”, a spus Ludovic Orban la TVR1.

Șeful executivului a mai spus că, din cauza crizei provocate de COVID-19, este greu ca oamenii care rămas fără job să ăși găsească locuri de muncă, dar că acest lucru se va rezolva atunci când se va încheia pandemia de coronavirus.

„Absorbția acestei forțe de muncă, integrararea românilor, găsirea de locuri de muncă pentru acești români este aproape imposibilă. După ce trecem de vârful epidemiei și există tendița de revenire la normalitate, activitățile economice se vor relua și va exita posibilitatea de a oferi locuri de muncă persoanelor afectate”, a adăugat premierul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*