Pensionarii cer „trei ore de libertate” pe zi!

Pensionarii cer „trei ore de libertate” pe zi!

Federația Națională a Pensionarilor din România îi solicită președintelui Klaus Iohannis ca în noul Decret pentru prelungirea Stării de urgență să se includă cel puțin trei ore în care vârstnicii să se poată deplasa.

„Având în vedere sesizările primite de la persoane în vârstă de peste 65 ani, din întreaga țară, referitoare la orarul (11:00-13:00) în care se pot deplasa pentru cumpărături și pentru rezolvarea unor probleme medicale, orar pe care îl consideră insuficient. Vă adresăm rugămintea, stimate domnule președinte, să dispuneți ca în noul Decret pentru prelungirea Stării de urgență, aflat în curs de elaborare, să se includă cel puțin trei ore în care acești vârstnici se pot deplasa. Solicitarea noastră ține seama de faptul că persoanelor vârstnice în cauză le este necesar un timp mai mare pentru a se deplasa, fie pe jos sau cu mijloace de transport public. În contextul acestei pandemii, mulțumim pentru efortul depus de către toate instituțiile statului în vederea protejării celor mai vulnerabili cetățeni ai țării și în numele lor vă rugăm să aprobați propunerea de mai sus. Vă rugăm, domnule președinte, să acceptați expresia deosebitei noastre considerații”, a transmis Federația Națională a Pensionarilor.

Juristul Ioan Constantinescu, președintele Asociației Județene Cluj a Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice, organizație care face parte din Federația Națională a Pensionarilor din România, susține că se impune un astfel de demers pentru că timpul de două ore prevăzut prin Ordonanța Militară nr. 3 pentru ca persoanele de peste 65 de ani să poată ieși la cumpărături este insuficient.

„Sunt persoane ca nu au foarte aproape de casă magazin pentru a-și putea face cumpărăturile și sunt nevoiți să parcurgă distanțe mai mari. Or, până ajung la magazin, stau și la coadă, cumpără produsele de care au nevoie și se întorc acasă, trec cele două ore. Tocmai pentru a nu-i pune pe oameni pe fugă și a evita eventuale sancțiuni aplicate vârstnicilor care sunt prinși pe stradă după ora 13, propunem să se mărească timpul în care pensionarii pot ieși la cumpărături la trei ore”, a spus Ioan Constantinescu.

sursa: ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*