Ministrul Finanțelor, nu susține trimiterea în șomaj tehnic a bugetarilor

Ministrul Finanțelor, nu susține trimiterea în șomaj tehnic a bugetarilor

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat luni seară, la Digi24, că nu are în lucru un proiect privind o schemă de acordare a șomajului tehnic pentru personalul plătit din banii publici și spune că nu susține în acest moment o astfel de măsură.

„Nu există așa ceva în discuție în Ministerul Finanțelor Publice și nu este ceva ce eu aș susține în acest moment. Astăzi este nevoie de fiecare om în administrația publică. Există scheme de telemuncă și în Ministerul Finanțelor. De exemplu, sistemul de plăți este vital pentru economie. (…) Am auzit discuţiile din spaţiul public, le ştiu. Nu cred că este momentul astăzi pentru aşa ceva. (…) Mereu am susținut o reformă a aparatului administrativ, dar într-o perioadă în care România nu era în lupta cu coronavirusul. În continuare, și la Ministerul Finanțelor facem această reformă, prin informatizare”, a spus Florin Cîțu, la postul Digi24.

De amintit că premierul Ludovic Orban a anunțat în ședința de Guvern de joi că este gata o primă variantă realizată de Ministerul Muncii pentru reducerea activității în sectorul bugetar. Bugetarii din instituțiile administrației centrale și locale ar urma să se împartă și să lucreze jumătate din lună pentru 75% din salariul de bază. Prevederile șomajului tehnic nu se vor aplica însă personalului medical, polițiștilor, jandarmilor, profesorilor și personalului din Ministerul Muncii.
Proiectul nu a fost adoptat în ședința de Guvern, urmând să mai fie discutat de membrii Cabinetului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*